Galerij


Glas in lood - Luna van Kessel

Ik stel jullie graag voor aan onze eerste kunstenares. Dit is Luna van Kessel (18), student op het Sint Lucas in Boxtel. 

We hebben haar gevraagd om het kunstwerk door te sturen waar ze het meest trots op is en dat is dit prachtige glas in lood raam geworden!

Luna is super getalenteerd en zal het met haar kunst zeker ver schoppen!

Het kleinste kamertje - Perla van Kessel

Deze fotoserie is gemaakt door fotografe Perla van Kessel. Perla maakt veel diverse en bijzondere foto's, maar deze fotoreeks is onze favoriet!

Ze heeft tientallen foto's gemaakt van dit soort bijzondere wc's. Deze foto's zijn in een kalender gebundeld om vervolgens weer op de wc te hangen!


Ook heeft ze een tentoonstelling georganiseerd voor deze super originele kalenders. Poepie chic toch?


Beeldhouwkunst - Hans Koenen

Hans is een beeldhouwer uit Heeswijk- Dinther. Voor hem is de verbondenheid met mensen van vroeger
 en nu een inspiratiebron en een worsteling om zijn ambachtelijk kunstenaarsschap gaande te houden. 
Hij kan zich verliezen in dit ambachtelijke kunstenaarsschap, maar tegelijkertijd 
analyseert hij de harde eisen van vakmanschap en materiaalkennis.

The Phantom

Dit beeld is gemaakt van brons op een zuil van hout en is 95 cm hoog. Het beeld is bedekt door een versleten kleed! Cool toch?

The Footprint 

Het beeld is gemaakt van brons en steen en is 160 cm hoog. De vrouw draagt een wereldbol met kleine en grote voetafdrukken. Dit is een verwijzing naar ieders 'belasting' van de aarde!

De Twee Zusjes

Het beeld is op ware grootte van 2 zusjes. Het is van brons gemaakt en is ongeveer 40 centimeter hoog.

Karibu

Dit beeld is gemaakt van brons op hardsteen en is 140 cm hoog. Karibu betekent welkom, deze libelle-achtige waternimf staat op een lelieblad en wil iets aanbieden aan de bezoeker.

Schilderij - Patrick van Haren

Deze schilderijen zijn gemaakt door Patrick van Haren. Hij woont in Veghel en heeft veel succes met zijn prachtige schilderijen!

Hij heeft een duidelijke eigen stijl waarbij hij veel technieken en fantasie gebruikt op grote linnen doeken.

Zijn werken zijn modern, vol met kleur en vooral super modern!

Ook zijn Skull-ART is super mooi en uniek. Skulls zijn ook een van zijn favoriete schilderijen om te maken. Skulls staan voor de start van een nieuw begin en de kracht van het bestaan.

Beeldhouwkunst - Jan van Daal

Jan van Daal komt als automonteur veel oude onderdelen tegen die normaal naar de schroot zouden gaan.

Hij geeft deze onderdelen nieuw leven en maakt er prachtige beelden van.

Het leuke van zijn beelden is dat alle onderdelen zo veel mogelijk herkenbaar blijven.

Verfsels en krabbels - Nico van Doorn

Al op vroege leeftijd begon Nico met tekenen en schilderen. Hij omschrijft zijn werk als reflectionisme. “Ik reageer op onderwerpen die ik interessant of belangrijk vind en die me raken. Die indrukken leg ik vast in schetsfoto’s. Die vertaal ik vervolgens op mijn manier in ‘verfsels en krabbels’. Dat zijn doorgaans zaken uit mijn directe omgeving en belevingswereld waarna er vervolgens een serie schilderingen ontstaat.”

Aquarel - Kasteel Heeswijk

Tekening - Heeswijkse kerktoren potlood op papier

Grafiek - Houtsnede haan op Japans papier

Acryl en olieverf op papier - Intocht van de Palmezel op de Moonwalk

Beeldhouwkunst - Anneke Mooi Wilten

Anneke is een kunstenares uit Veghel met veel verschillende soorten kunst. Ze maakt beeldende kunst en tekeningen. Het bijzondere aan haar werken is de duidelijke betekenis, waarmee ze een boodschap wil overdragen.

Designed by Shell

Dit kunstwerk is gebaseerd op de milieuramp in Nigeria. Ze wilde graag een beeld maken dat de olievervuiling uitdrukt door grote oliemaatschappijen, zoals Shell.

Vogelvrij


Miljoenen jonge biggetjes worden levend vervoerd door heel Europa om elders vetgemest te worden. Ze worden vaak erg slecht behandeld. Met dit werk toont de kunstenares een biggetje dat op zoek is naar zijn familie.

Tangarine

Ook maakt Anneke prachtige portretten. De Tangarine zijn twee broers die folk zingen. 

Eerst heeft ze hen in klei geboetseerd, daarna gelamineerd in aluminiumcement.

Schilderij - Daniëlle Verhoeven

Daniëlle is geboren in Zijtaart en is altijd al gefascineerd door de mooie dingen van het leven. Haar werk omvat verschillende stijlen en onderwerpen. Haar werken moeten een "ziel" hebben. Daniëlle: "Mijn liefde voor het leven met al zijn mooie en minder mooie kanten moeten erin te zien, geen passieloos "plat" doek waarbij ik als toeschouwer geen gevoel krijg."

Engel


Mijn engel is niet blij, ze kijkt niet graag naar de wereld, haar ogen ontbreken daarom.

Dreamer in Indigo Mist

Laaghangende mist aan de waterkant, en in het diffuse Indigo licht van de maan staat hij, de dromer.

Moose

Eigenwijze eland, genaamd Moose.

Beeldhouwkunst - Aafke Steenhuis

Aafke komt uit Veghel en heeft veel verschillende stijlen waarmee ze werkt. Wat ons vooral aanspreekt zijn de verschillende materialen waar zij gebruik van maakt. Beeldhouwen betekent voor Aafke zelf ideeën uitwerken en concreet maken in verschillende materialen en uitwerkingsvormen. Zie hieronder bijvoorbeeld een cocon en een scala aan vogels.

Beeldhouwkunst - Pieter van Goor

Pieter van Goor is als fokkerijdeskundige werkzaam bij de grootste veefokkerij-organisatie in Nederland. Het goed observeren van dieren is onderdeel van zijn vak. Dit komt tot uiting in zijn werk als kunstenaar. Zijn kennis van dieren gecombineerd met zijn artistieke talent resulteert in sculpturen, waarbij de schoonheid van het dier op een unieke wijze wordt vastgelegd. Ze zijn gemaakt met oog voor detail, hebben de juiste verhoudingen en een correcte anatomie. Aan precisie wordt geen enkele concessie gedaan. 

Passage

Bij het maken van deze sculptuur is getracht om de elegante bewegingen van de passage vast te leggen

Holsteikoe - true type

Pieter is vooral geïnspireerd door het Nederlandse warmbloedpaard, het tuigpaard, het Friese paard en het Nederlandse rundvee.

Liberty

Deze vrij bewegende hengst heeft een beweging zoals je zou wensen. Ongedwongen en soepel laat hij zich van zijn beste kant zien.
Beeldhouwkunst - Els Kohler

Els Kohler komt uit Veghel en maakt vooral beelden. Els: "Ik laat me leiden door de steen. De steen bepaalt daardoor feitelijk zelf de eindvorm." Bij haar beelden bedenkt ze vaak een mooi gedichtje. Hier onder staan een paar voorbeelden.

Ondoorgrondelijke vrouw

Daar zit je dan
Voor je uit te staren
In de verte onbereikbaar ver weg
Waar denk je aan?
Wat voel je?
Wat gaat er door je heen? We mogen het niet weten
Slechts je lichaam is zichtbaar
Verder ben je onbereikbaar
Ver weg

Slapen

Leg je hoofd maar op het zachte kussen
Tel de schaapjes in de wei
En slaap zacht mijn lieve
Anderen zullen over je wakenVerliefd

Eindelijk heb ik je gevonden
Ik laat je niet meer gaan
Voor altijd met elkaar verbonden
‘t Is zo mooi, hier samen staanBeeldhouwkunst - Hans van Uden

Hans is een Beeldhouwer in steen, brons en staal. Hij woont in Nistelrode en is al zijn hele leven bezig met vormgeven. Hij werkt vooral met harde steensoorten en brons. Hans: “De zelfbeleving van een mens staat centraal. Ik probeer in steen uit te drukken hoe iemand is ingedrukt.” Hans laat altijd een stuk oorspronkelijk steen in het beeld bestaan.

 Toenadering
Dit beeld is gemaakt uit één blok Spaanse albast. De steen is transparant, het model zoekt toenadering.


Uitbundige
Een beeld van steen en staal. Steen: noir de mazy en cortenstaal. Het staal doorboort uitbundig de steen. Staal maakt de beweging van de steen af in de vrije ruimte.
Vlucht

Een beeld van Arduin. Het is een gebroken steen waaruit een model toenadering zoekt. Alsof de steen in zijn toenadering breekt en vlucht uit de steen.